Точни диагнози

Израелците не строят острови с форма на палма, високи небостъргачи или скъпи хотели.
Гордостта на държавата Израел се крие във факта, че нейните технологии скоро могат да бъдат използвани от цялото човечество:
 
1. Университетът в Тел Авив разработва носна ваксина, която ще предпазва хората от болестта на Алцхаймер и инсулт.
 
2. Technion, Технологичен институт (Хайфа), е разработил прост кръвен тест, който може да открие различни видове рак.
 
3. Центърът на Ихлов (Тел Авив) е изолирал протеин, който прави колоноскопията ненужна за откриване на рак на дебелото черво с обикновен кръвен тест. Ракът на дебелото черво убива около 500 000 души всяка година.

4. Акнето не убива никого, но причинява безпокойство и разочарование сред тийнейджърите. Лабораторията Curlight създаде лекарство, като излъчва ултравиолетови лъчи с висока интензивност, които елиминират бактериите, причиняващи акне, без да причиняват допълнителни усложнения.
 
5. Тази лаборатория за изображения е разработила малка камера с формата на хапче, която се поглъща и предава хиляди снимки на храносмилателния тракт. Тези висококачествени снимки (2 в секунда за 8 часа) откриват полипи, рак и източници на кървене. Снимките се изпращат на чип, който ги съхранява и изпраща на компютър. В края на процеса камерата се отстранява от ректума.
 
6. Еврейският университет (Йерусалим) е разработил електрически невростимулатор (батерии), който се имплантира в гърдите на пациенти с болест на Паркинсон, подобно на пейсмейкър. Излъчването от това устройство блокира нервните сигнали, които причиняват треперене.
 
7. Един прост дъх от пациент може да разбере дали пациентът има рак на белия дроб. Институтът за нанотехнологии Ръсел Бери създаде сензори, които могат да усетят и регистрират 42 биологични маркера, които показват наличието на рак на белия дроб, без да е необходима биопсия.

8. В много случаи катетеризацията може да бъде премахната. Ендопатът е устройство, поставено между показалеца, което може да измерва състоянието на артериите и да предсказва възможността от инфаркт през следващите 7 години.
 
9. Университетът Bar Ilan изучава ново лекарство, което се бори с вирусите чрез кръвта. Това се нарича капана на клепачите, защото подвежда вируса да се самоунищожи. Много е полезно да се борите срещу хепатит, а в бъдеще и със СПИН и Ебола.
 
10. Възможно е израелски учени от медицински център Хадаса (Йерусалим) да открият първото лекарство за амиотрофична латерална склероза, известно като болест на Лу Геринг, в православен равин. Стивън Хокинг, известен британски учен, страда от това състоя

 

 

Едно от очевидните предимства на израелската медицина е нивото на поставяните диагнози. С използване на модерно оборудване, нови технологии за лабораторни изследвания, както и строги протоколи за диагностика, поставянето на правилна диагноза е една от силните страни на израелската медицина.

Висок професионализъм на медицинския персонал

Високо ниво на обучение на лекари, продължаващо между 8 и 12 години. Конкуренцията в израелските медицински училища е толкова висока, че могат да влизат само хора с изключителни интелектуални способности. В случай на медицинска грешка израелските лекари губят не само репутацията, но и лиценза си да практикуват медицина. В Израел личната отговорност на лекаря е фиксирана.

Съвременни протоколи за лечение

Важно предимство на лечението в Израел е достъпът до съвременни технологии за лечение. Израелската медицина се отличава със способността си бързо да прилага в практиката, най-новите научни постижения, както чуждестранни, така и вътрешни. Пътят на иновативните методи за диагностика и лечение от изследователските лаборатории до клиничната практика е изключително кратък.

Настоящата тенденция е предпочитанието към минимално инвазивните технологии и днес повечето хирургични процедури в Израел се извършват по ендоскопски или лапароскопски методи.

Лечението в Израел има редица предимства:

  • специалисти с изключителна квалификация и медицинска експертиза;
  • наличие на най-сложни медицински технологии, повечето от които са разработени директно в Израел, като най-новите технически иновации се използват на практика;
  • високо ниво на услуги и оборудване;
  • прекрасен климат и природа, допринасящи перфектно за бързото възстановяване на пациента.

Израел заема водеща позиция в световната медицина. Според показатели като ниво на онкологията като цяло, ефективността на лечението на рак на гърдата, рак на простатата, меланом и ефективността на лечението на безплодие, Израел изпреварва САЩ, с милиарди инвестиции в медицина и Германия, с вековни традиции.

Ползите от лечението в Израел намират много граждани на Съединените щати, Германия и Обединеното кралство, за които лечението в израелските клиники е 1,5-3 пъти по-евтино, отколкото в страната им на произход.

Някой факти за здравеопазването в Израел

Продължителността на живота на човек в определена държава е един от основните показатели за ефективността на медицината. В Израел той е средно на 82 години. През последните 40 години смъртността от сърдечно-съдови заболявания в Израел е намаляла с 80%! Само 4,2% от населението умира от миокарден инфаркт в Израел, в Германия – 7%, във Великобритания – 9%, в Украйна – 30%, в Русия – 39%!

Израел е на трето място в света по брой на байпасните операции на коронарната артерия – 2,5 хиляди до 1 милион. Смъртността на новородените в Израел е една от най-ниските в света – 3,9 случая на 1000 в Русия Този показател е 10,7: 1000.

Смъртността сред жените, раждащи в Израел, също е една от най-ниските в света. Раждането в Израел се счита за едно от най-безопасните. Този показател в Израел е 4: 1000, в Русия – 27: 1000.

Ефективността на артропластиката на коляното в Израел е 100%.

Израел е на последно място в света по онкологична смъртност на глава от населението.

Почти всяка голяма американска компания за високотехнологични изследвания е създала или възнамерява да създаде клон или изследователски център в Израел, който да използва интелектуалния потенциал на тази страна.