Всяка година все повече и повече хора предпочитат лечението в Израел. Ползите от лечението в Израел напълно оправдават цената му.

Диагностика с висока ефективност.

Поради използването на най-модерното оборудване, всички прегледи се извършват възможно най-бързо и  позволяват да се определите точно вида и характера на заболяването, етапа на неговото развитие и причината за появата му. Медицинският персонал има богат практически опит в използването на съвременна диагностична апаратура.

В Израел днес се използват най-информативните методи за диагностика, което значително увеличава успеха на бъдещото лечение.

Активното използване на най-новите разработки в областта на медицината

Налични са уникални терапевтични и диагностични методи за пациенти, които не се използват в други страни.

Високоефективни лекарства, произвеждани в Израел

Едно от предимствата на лечението в Израел е фактът, че тук се разработват и произвеждат голям брой високоефективни лекарства, на база на последните медицински открития и научни разработки.

Изключително високо ниво квалификация на хирурзите и използването на най-напредналите научни разработки по време на операции.

Сериозно предимство на лечението в Израел е широкото използване на ендоскопски методи за операция с използването на специални апаратура и технологии, благодарение на които е възможно значително да се увеличи точността на всички манипулации и да се намали вероятността от увреждане на здрави тъкани. 

Висококачествената рехабилитация

Включва използването на най-новите физиотерапевтични техники. С тяхна помощ пациентите могат да се върнат към нормален живот, изпълнен в най-кратки срокове.

Модерни клиники, перфектна организация на лечебен процес

 • Клиниките създават най-удобните условия за пациентите, с възможност за избор на лекуващ екип;
 • Висококвалифицирани лекари, включително голям брой световно известни учени;
 • Всяка клиника има свои собствени диагностични центрове;
 • Използват се само най-новото ниво на оборудване, както и отличната роботизирана технология, благодарение на която могат да се извършват много сложни и високо прецизни операции;

Развитието на хирургията е на най-високо ниво, във всички области: неврохирургия, ортопедия, урология, офталмология, пластична, сърдечна и гръдна хирургия, съдова, трансплантация. Тук успешно и с достатъчен опит се извършват най-сложните операции по трансплантация на костен мозък, сърдечни и бъбречни трансплантации, високо прецизна хирургия на гръбначния стълб.

Израел постига значителен напредък в ефективността на лечението на рак в ранен стадий с минимално инвазивни методи. Всичко това се дължи на въвеждането на високоточни методи за диагностициране на заболяването в ранните етапи, поради което смъртността в страната е най-ниска.

Развитието на научния потенциал е гаранция за просперитета на Израел. Специално внимание се отделя на репродуктивните технологии и помощ при проблеми с безплодието. Израел има най-успешната статистика сред всички страни за ефективността на IVF протоколите – 46%, докато средната в Европа – 29%, в САЩ – 36%.

В Израел педиатричната онкология е на изключително ниво: постигат се високи резултати особено при лечението на саркома, тумор на Уилямс, болест на Ходжкин, както и ортопедията, УНГ, сърдечно-съдовата и гръдната хирургия на ставите, ендокринологията и др.

През последните години Израел се превърна в:

 • световен лидер в медицинския туризъм.
 • Израел приема поне 50 000 пациенти от чужбина всяка година.
 • разработена е здравна услуга, която от самото начало се формира в тази страна като приоритет.
 • Израел има повече от 70 големи мултидисциплинарни медицински центрове, което е много за страна с такава големина.

Високо ниво на обучение. Медицинското оборудване

 • Всички израелски лекари, в допълнение към стандартното обучение в медицинските университети (които осигуряват образование в съответствие с международните стандарти), се обучават в най-добрите клиники в Европа и САЩ.

 • Израел е лидер в развитието на медицинското оборудване и притежават най-много патенти в света. Всички израелски клиники разполагат с най-новото оборудване за диагностика и терапия, които редовно се актуализират.

 • Израел е на първо място по брой открития и научни трудове в областта на медицината, физиологията и фармакологията.

 • Времето между потвърждаване на ефективността на лекарство или метод в клинични изпитвания и неговото прилагане е минимално.

 • Според един от най-компетентните източници в областта на международния медицински туризъм, а именно индекса на медицинския туризъм, Израел е на първо място по качество на медицинските услуги.